Kroz priču i sliku

DANI JABUKA

U našoj skupini su osobito starija djeca upoznata s hranjivim sastojcima jabuke. Omiljena je voćka među svom djecom, a znamo da ima i drugo ime “Kraljica voća”.

Ove godine Dane jabuka smo željeli obilježiti na poseban način. Zajednička ideja je bila da izradimo kolač od jabuka. Sva djeca su aktivno sudjelovala u izradi tijesta. Nestrpljivo su čekala red za svoj doprinos kolaču. Najveće zadovoljstvo ove aktivnosti je bila topla pita od jabuka koju smo podijelili te zajedno uživali u njenom slatkom okusu.

Odgojiteljica: Nikolina Grubić Pavletić


POSJET VRTIĆA ŠKOLI

Svakodnevno se pripremajući u vrtiću za polazak u prvi razred osnovne škole, odlučile smo posjetiti osnovnu školu u Matuljima. Ideju smo predložile mami našeg Emanuela koja je djelatnica osnovne škole te nam je pomogla u planiranju posjete.

U pratnji pedagoginje prošetali smo do osnovne škole u našem susjedstvu.

U školi smo imali srdačnu dobrodošlicu od ravnateljice, pedagoginje, učiteljica i djece prvih razreda. Djeca prvih razreda održala su kratki program za nove prijatelje.

Na licima budućih školaraca bilo je uzbuđenje te su sa velikim zanimanjem sudjelovali u aktivnostima.

 Pripremile odgojiteljice 1. vrtićke skupine

Andrea Kos i Mirjana Šepić

 

HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ ŽIVOTINJAMA

Dječji vrtić Matulji kao i svi područni vrtići sa velikom su se radošću uključili u humanitarnu akciju skupljanja hrane i potrepština za životinje u azilu na Viškovu. Humanitarna akcija započeta je prijedlogom obitelji Vukalović i njihove kćeri Nike koji su i sami udomili štenca u azilu na Viškovu.

Odgojiteljice su pripremile kutak gdje su roditelji i djeca mogli ostavljati potrepštine. Svakim danom punile su se kutije i djeca su sa veseljem donosila hranu i potrepštine (deke, ručnike, plahte...) za male dlakavce.

Nakon dva tjedna akcije, nosimo donacije u azil gdje nas čekaju ljubazni volonteri i psi koji nas veselo pozdravljaju lavežom.

Veliko hvala djeci i roditeljima koji su prepoznali ovu humanitarnu akciju.