Za roditelje

U sklopu edukacije „RZ Mini“ Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, u vrtiću Matulji su kroz mjesec travanj 2022. godine održane tri radionice za roditelje.

Radionice su provedene u područnom objektu Rukavac u jasličkoj skupini.

Prva radionica pod nazivom „Samo se igra?! Važnost igre za dječji dječji razvoj“ imala je smisao senzibiliziranja roditelja za važnost igre te povećavanja spremnosti  roditelja  za stvaranje poticajnih uvjeta za igru djeteta.

Druga radionica je bila usmjerena na povećanje znanja roditelja o načinima samokontrole te o roditeljskim postupcima usmjeravanja istoga. Također, naglasak je bio i na povećanju uvida u različite načine vođenja djeteta te načine postavljanja granica i očekivanja. Ova radionica održana je pod nazivom „Što su to granice?“

Treća radionica fokus stavlja na pozitivne i negativne strane medija pa se u radionici „Dijete i mediji“ poticala svjesnost roditelja o pozitivnim aspektima korištenja medija kod djece rane i predškolske dobi te senzibilizirala roditelje na važnost njihove uloge u razvoju medijske pismenosti djece kao i mogućim načinima smanjivanja negativnih aspekata i učinaka korištenja medija kod djece.

Radionice su provele psihologinja Sandra Dadasović i odgojitelji: Dajana Kalčić i Katarina Pleše Glavinić.